Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 oktober 2018

Arla lanserar småskaliga hantverksostar

Nu lanseras Arla Unika med ett tjugotal ostar samt gourmetsmör i Sverige.

 Hallans Himmel är först ut bland de nya hantverksostarna.
Hallans Himmel är först ut bland de nya hantverksostarna. FOTO: Arla Foods

Ostarna har enligt Arla producerats med ledorden småskalighet, innovation och hantverksskicklighet är utvecklade för kockar.

För topprestauranger

Inledningsvis kommer hantverksostarna enbart att erbjudas till utvalda restauranger runt om i landet. Först ut att servera ostarna som smakar stall, kola, salt och nötter och doftar barrträd, popcorn och fermenterat hö är bland annat Oaxens Krog i Stockholm, Vollmers i Malmö samt PM & Vänner i Växjö.

”Arla Unika har ett spännande sortiment och förstår vilka krav vi kockar har på mejeriprodukter av hög klass och kvalitet. Vi uppskattar verkligen att de erbjuder bra och kvalitativa ostar gjorda på vegetabilisk löpe”, säger Mathias Dahlgren som driver stjärnkrogen Matbaren och vegetariska Rutabaga på Grand Hôtel i Stockholm.

Smakar skog och torkat gräs

Blåmögelosten, Hallands Himmel, från Kvibille mejeri är först att presenteras på den svenska marknaden. Den har doft av champinjon och smakar skog och torkat gräs.

LÄS MER: Handeln: Höjt mjölkpris i butik efter torkan

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen