Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 april

Arla och Spendrups köper Årets kock

Efter år av samarbete och sponsring köper Arla och Spendrups tävlingen Årets kock av Restaurangakademien.

 Efter år av samarbete och sponsring köper Arla och Spendrups tävlingen Årets kock av Restaurangakademien. På bilden syns årets rätt 2019.
Efter år av samarbete och sponsring köper Arla och Spendrups tävlingen Årets kock av Restaurangakademien. På bilden syns årets rätt 2019. FOTO: 2AM

I flera år har Arla och Spendrups haft ett nära samarbete med Årets kock AB. Nu väljer företagen att köpa tävlingen, som är SM i professionell matlagning, av Restaurangakademien.

– Vi är glada att välkomna Arla och Spendrups som nya ägare av Årets kock AB. Tillsammans med dem och våra partners är vi redo att skapa nya värden och satsa ytterligare för att utveckla branschen, säger Andreas Stenberg, VD för Årets kock, i ett pressmeddelande.

Ny tävling för gymnasieelever

Samtidigt släpper nya ägarna nyheten att de under året lanserar en tävling för elever på gymnasienivå: Årets kockelev och Årets kockelever.

I samband med köpet säljer Arla sina aktier i Restaurangakademien till Menigo.

LÄS MER: Svensk kyckling råvaran i Årets kock 2018

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen