Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 januari

Arla-rival intar viktig mark

Finska Valio har fått en ny exportlicens till Kina.

 Finska Valio gör entré på kinesisk marknad.
Finska Valio gör entré på kinesisk marknad. FOTO: Mostphotos

I och med det nya avtalet med Kina kan Helsingforsbaserade Valio exportera mjölkersättningspulver från sin fabrik i Lapinlahti och färdigblandad modermjölksersättning från en produktionsplats i Turengi, skriver nyhetsbyrån Just-Food.

Stramat åt

Den kinesiska marknaden har länge varit lukrativ för de stora internationella mejerigrupperna. Men landets myndigheter har på senare år gjort åtstramningar som påverkat konkurrensen.

Restriktioner

Bland annat har det införts restriktioner för hur många olika mjölkersättningsmärken som får finnas på marknaden samt hur många olika varumärken som får tillverkas av samma mejeri. Det skriver danska Lantbrugsavisen.

Nya konkurrenter

Valios nya avtal blir ytterligare ett tillskott i konkurrensen mellan internationella mejeriaktörerna Nestlé, Danone, Fonterra och Arla.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen