Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 augusti 2019

Arla satsar mer på växtbaserat

Efter den till hälften växtbaserade mjölkdrycken vill nu Arla se fler produkter med växtbas.

 Redan nu finns den halvt havrebaserade mjölkdrycken i handeln.
Redan nu finns den halvt havrebaserade mjölkdrycken i handeln. FOTO: Arla

Arla vill satsa mer på att bredda sitt växtbaserade utbud. Redan finns den plantbaserade drycken mjölk och havre, men koncernen vill nu även ta fram alternativ till smör och yoghurt baserat på växter, det skriver Food Supply, med hänvisning till den danska tidningen Finans.

Snabbväxande produkter

– Det är ganska uppenbart att vi kommer med växtdrycker då det är den typen av produkter som växer snabbast. Men konsumenter som köper växtdrycker är vanligtvis också intresserade av andra växtbaserade produkter – till exempel smörliknande och yoghurtliknande produkter. Det är därför vi arbetar med att utveckla en hel rad växtbaserade produkter, säger Arla Foods, vice vd Hanne Søndergaard till den danska tidningen Finans.

Fler råvaror än havre

Arla ska enligt henne redan vara i full färd med att ”röra om i grytorna” där fler råvaror än havre ska vara aktuella. Men det krävs en del planering för att komma fram till vem som ska leverera råvarorna, då satsningen kompliceras något av att koncernen ägs av mjölkproducenter som ser de växtbaserade alternativen som konkurrenter till mejerivaror, skriver Food Supply.

Läs mer: Arla går i Oatlys spår – lanserar mjölk med havre

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen