Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 december 2018

Arla vill växa i Mellanöstern

Arla Foods siktar på expansion i Mellanöstern och Nordafrika genom en affär med multinationella Mondeléz. Juvelen är en produktionsanläggning i Bahrain.

 Arla Foods koncernchef, Peder Tuborgh.
Arla Foods koncernchef, Peder Tuborgh. FOTO: Arla Foods

Arla Foods köper den amerikanska livsmedelsjätten Mondeléz verksamhet för smältost i Mellanöstern. Osten produceras under varumärket Kraft.

Innovation i Bahrain

I affären ingår också vad Arla beskriver som en toppmodern produktionsanläggning för ost i Bahrain. Den byggdes 2008 och rymmer även en pilotanläggning för innovation.

I ett pressmeddelande framhåller Arla att Mellanöstern och Nordafrika är en av de viktigaste geografiska regionerna i företagets tillväxtstrategi.

”Den här affären passar oss perfekt rent strategiskt eftersom den gör det möjligt för oss att både expandera vår närvaro inom kategorin varumärkesost och säkerställa den lokala produktionskapaciteten som vi har letat efter för att kunna fortsätta att få vårt företag att växa”, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh, i en kommentar.

Nya marknader och produkter

Affären förväntas träda i kraft i slutet av maj 2019. Arla räknar med att få tillgång till nya marknader och nya produktkategorier. Bedömningen är att produktionen i Bahrain på sikt kommer att baseras på mjölkpulver från företagets europeiska mjölkbönder och ägare.

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen