Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 juni 2019

Arlas avräkningspris oförändrat i juli

Det blir ingen höjning av Arlas avräkningspris för konventionell och ekomjölk i juli. Däremot innebär valutakursen för kvartalet att priset ökar något i Sverige.

 Arlas avräkningspris för konventionell och ekologisk mjölk är oförändrat i juli 2019.
Arlas avräkningspris för konventionell och ekologisk mjölk är oförändrat i juli 2019. FOTO: Jeppe Gustafsson/TT

I juni var priset för konventionell mjölk 337,4 öre per kilo mjölk, medan ekologisk uppgick till 451,8 öre.

Arla behåller priset på samma nivå, men eftersom priset räknas om till lokala valutor så sker små förändringar. Den nya valutakursen för kvartalet påverkar priset uppåt i Sverige. Det ökar därmed med 3 öre på båda områdena: 340,4 respektive 454,8 öre per kilo mjölk.

Stora regionala skillnader

I en kommentar från Arlas ledning skriver de att mjölkvolymerna i Europa har börjat öka, jämfört med samma period förra året. Men det är fortfarande stora regionala skillnader i tillväxt, där Storbritannien och Irland ökar mycket jämfört med förra året.

Årets tendens med fettpriser som försvagas fortsätter, medan proteinpriserna går upp, om än långsammare än tidigare. De senaste veckorna har dock ostpriserna fallit något, på grund av den fortsatta osäkerheten på marknaden. Däremot tror man att mjölkpriset de kommande månaderna kommer fortsätta att vara stabila.

LÄS MER: Björn Folkesson: ”Hoppas att Arla får draghjälp av Friesland Campina” (LRF premium)LÄS MER: Biogas är framtiden för Arlas tunga transporter

Relaterade artiklar

Till toppen