Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 september 2018

Arrenderad mark skördades av fel person

Lerum

Flera bönder som arrenderar mark av Lerums kommun har fått sina marker skördade av någon annan. Orsaken är en miss från kommunen.

 I Lerum fick lantbrukare sin arrendemark skördad av fel person efter en miss från kommunen.
I Lerum fick lantbrukare sin arrendemark skördad av fel person efter en miss från kommunen. FOTO: Ann Lindén

När en person på grund av foderbristen hörde av sig till kommunen och frågade om mark att skörda så skickade kommunen kartor över alla åkermarker, utan märka ut det som var utarrenderat, skriver Göteborgs-Posten.

Kommunen hade lovat bort skörden

Bonden Arne Forsling är en av de drabbade. Han kom till sin åkermark och kunde konstatera att den skördats av någon annan.

– Det första jag gjorde var att ringa Lerums kommun och kolla så att jag hade arrendet kvar, och det hade jag ju, säger han till tidningen.

En annan bonde, som fått nästan tio hektar skördat av en annan, konfronterade en person på åkern och fick då se en mejlkonversation med kommunen.

– Någon på kommunen hade lovat bort dem. De kom med maskiner, slog av gräset och plastade det, säger han.

Får behålla balarna

De drabbade bönderna får behålla balarna som står kvar på deras mark, men de hade tänkt skörda några veckor senare för att få ut mer pengar för skörden.

Den person som har skördat marken kräver ersättning från kommunen för att ha skördat, pressat och plastat de över 200 balar som han fick lämna kvar på åkrarna.

Kommunen medger att ett misstag har begåtts.

LÄS MER: 4 av 10 bönder har grovfoderbrist i vinterLÄS MER: Så mycket kostar torkan (LRF Premium)

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen