Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 maj 2018

Åtalas för djurplågeri på 124 nötkreatur

En lantbrukare i Mellansverige åtalas för djurplågeri på 124 nötkreatur. Enligt polis och länsveterinär ska djuren ha misskötts grovt sedan våren 2016.

FOTO: Mostphotos

En lantbrukare i mellansvarige misstänkts ha misskött sina djur grovt, rapporterar Aftonbladet. Mannen åtalas för djurplågeri på 124 djur efter att polis och veterinär funnit döda och avmagrade nötkreatur som varken haft tillgång till mat eller vatten på mannens gård.

– Det var det värsta jag sett, säger länsveterinären i polisförhör.

Uppdagades när kor sprang lösa

Missförhållandena på gården uppdagades när polis larmades förra året då kor sprang lösa. När polisen kom till gården möttes de av ett stort antal döda djur både ute och inne och flera av de djur som levde var undernärda, skadade och stressade. Flera av djuren fick avlivas direkt på plats.

”Allt har fallerat”

– Det är ytterst sällan man ser att det gått så långt på en gård, allt har fallerat och det har inte funnits något fungerande skyddsnät. Jag har aldrig sett något som detta, säger en representant för LRF:s omsorgsgrupp som bistod med att ge djuren mat och vatten, till Aftonbladet.

Enligt förhören har mannen varken nekat eller erkänt brott.

LÄS OCKSÅ: Greps efter tips om sexuellt ofredande av häst

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen