Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 februari 2018

Axima utökar med förvärv av Häggbergs

Axima förvärvar Häggbergs Traktor & Maskin och utökar därmed försäljningsnätet i Östergötland.

Maskinhandelsföretaget Axima tar den 3 april över Häggbergs Traktor & Maskin. Förvärvet innebär att Axima fortsätter att expandera i Östergötlands och delar av Kalmäar län, skriver Axima i ett pressmeddelande.

Ändrar namn

Efter köpet ändras företagsnamnet till Axima Häggbergs.

– Familjen Häggberg ser Axima som bästa alternativet för att säkerställa en god framtidstro för sin personal och kunders möjlighet att serva och köpa maskiner på lång sikt. Axima drivs av ett gott entreprenörskap och har en ödmjuk framtoning som passar oss säger Rolf Häggberg, vd för Häggbergs som fortsätter att arbeta i en vd-roll i det nya bolaget, i pressmeddelandet.

Vill kapa kostnader

Tanken är att skapa en ökad kostnadseffektivitet med en ny återförsäljarstruktur och att samtidigt öka täckningen. Redan så finns Axima etablerat på elva orter i Västra Götaland, norra Halland, Jönköpings- samt Kalmar län.

– Med förvärvet Häggbergs adderas ytterligare sex driftställen, samt en samarbetspartner, i Tranås, säger Carl Lindell, vd för Axima.

LÄS OCKSÅ: Traktorn stals – återfunnen i Litauen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen