Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 augusti 2019

Bättre juverhälsa med ny webbplats

Den nya webbsidan Juverportalen samlar råd och information om juverhälsa. Tanken är bland annat att öka kunskapen om mastit och hur sjukdomen kan förebyggas.

 På juverportalen.se finns både baskunskap och fördjupningsmaterial om juver och juverhälsa.
På juverportalen.se finns både baskunskap och fördjupningsmaterial om juver och juverhälsa. FOTO: Ann Lindén

På portalen finns både baskunskap och fördjupningsmaterial i form av texter, bilder, rörliga media samt länkar till andra relevanta webbplatser.

Bättre juverhälsa

– Mastit är den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen bland Sveriges mjölkkor. Det är därför viktigt att höja den generella kunskapsnivån om mastit och hur sjukdomen förebyggs. Förhoppningen är att Juverportalen ska hjälpa till med detta genom bland annat konkreta tips och råd om hur man lyckas med juverhälsan i mjölkkobesättningen, säger Karin Persson Waller, statsveterinär vid SVA, i ett pressmeddelande.

SVA och Växa

Portalen har tagits fram av Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i samarbete med Växa Sverige. All information på webbportalen vilar på vetenskaplig grund och materialet är källgranskat.

Läs mer på www.juverportalen.se.

LÄS MER: Ny app ska förebygga skador på mjölkgårdarLÄS MER: Så kan lösdrift slå mot produktionen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen