Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 juli 2018

Bayer överklagar dom om neonikotinoider

Bayer planerar att överklaga EU-domstolen dom från maj om begränsningar i användning av växtskyddsmedlen neonikotinoider i tre fall.

FOTO: Istock

I ett domslut från i maj fastslog EU-domstolen ett antal begränsningar i användningen av neonikotinoiderna klotianidin, tiametoxam och imidakloprid, som infördes i EU 2013. Bayer, som tillverkar neonikotinoider skriver på sin hemsida att EU-domstolens bekräftelse av begränsningarna är oroande.

Bolaget överklagar och uppger att domen, samt dess möjliga tolkningar kan leda till konsekvenser för förutsägbarheten och rättssäkerheten i godkännande av verksamma ämnen godkänns i EU. Efter EU-domstolens dom har EU förbjudit all användning av de tre växtskyddsmedlen utanför växthus,

Samtidigt framhåller Bayer att företaget respekterar EU:s rättsprocesser, som resulterat i begränsningar i användningen av viss bekämpningsmedel. I samband med överklagandet drar Bayer tillbaka en ansökan om att få klotianidin förnyat godkänt.

LÄS OCKSÅ: Bayer tar över – skrotas namnet Monsanto

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen