Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 maj 2018

Bekämpningsmedel stals för hundratusentals kronor

Under natten till måndagen stals bekämpningsmedel från två lantbruk i Staffanstorps kommun för sammanlagt nästan 300 000 kronor.

Totalt var det bekämpningsmedel för nära 300 000 kronor som stals från två lantbrukare utanför Staffanstorp i helgen, skriver Skånska Dagbladet.

Två olika inbrott

Ena stölden skedde på en gård som ligger utanför Kyrkheddinge i Staffanstorps kommun. Två gärningsmän bröt sig in i en container under natten till måndagen. Det beräknade värdet uppges ligga på 143 000 kronor.

Den andra stölden ägde rum på ett lantbruk i utkanten av kommunen. Där stals upp till 500 kilo bekämpningsmedel, under samma natt. Där hade tjuvarna brutit upp en dörr och kommit över produkter till ett värde av cirka 150 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Färre maskiner stals under 2017

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen