Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 september 2017

Bert Karlssons nya storkök ska laga 50 000 portioner om dagen

LIDKÖPING.

Kinnevikens är namnet på det varumärke med färdigmat som Bert Karlsson har startat. Satsningen är en fortsättning på arbetet med flyktingförläggningar.

Som mest drev Bert Karlssons bolag Jokarjo 60 asylboenden och under den tiden startade han Food Company med ett storkök i Lidköping. Nu återstår bara 14 boenden och verksamheten ställs om.

FOTO: Göran Berglund

50 000 portioner per dag

Bert Karlsson äger Food Company tillsammans med Emil Ahmetbasic och Tore Eriksson, grundare till cateringföretaget Köttex i Götene. Verksamheten i storköket ska mer än fördubblas och planen är att kunna laga 50 000 portioner om dagen.

Produkterna kommer att marknadsföras under varumärket Kinnevikens och det kommer att bli såväl enportionsförpackningar för försäljning i vanliga livsmedelsbutiker som flerportionsförpackningar till storkunder.

Lokala grisproducenter intresserade

Bert Karlsson ser vägkrogar som en potentiell kundgrupp och företaget planerar att på sikt även att vara med i kommunala upphandlingar till exempelvis äldreomsorgen. Maten kommer till största delen vara gjord på svenska råvaror, helst producerade i närområdet.

– Grisbönder i området har redan ringt och sagt att de är intresserade av att leverera till oss, berättar Emil Ahmetbasic.

Han fortsätter:

– Vi kommer att ha en QR-märkning så att kunden med sin mobiltelefon kan se var köttbiten kommer ifrån och var djuret har slaktats.

 Emil Ahmetbasic.
Emil Ahmetbasic. FOTO: Göran Berglund

Food Company beräknar anställa ytterligare 15 personer utöver de tio som redan arbetar där och ägarna investerar flera miljoner kronor i förpackningsmaskiner, kokskåp, stora grytor och en steklinje.

Köpt laxrökeri

I dagarna köpte Food Company grannföretaget Lidköpings laxrökeri som omsätter cirka 10 miljoner kronor och processar 80 ton fisk per år. Köpet kostade runt 4 miljoner kronor.

Enligt Dagens Industri omsatte Jokarjo, som Bert Karlsson driver tillsammans med sina två barn, 747,5 miljoner kronor under 2016 och gjorde en vinst på 122,4 miljoner.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen