Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 6 november 2014

Betor och Bucht i Lantbrukspodden

Betlagring i skydd från iskyla, flera tekniknyheter i skogen och nya landbygdsministens syn på svenskt lantbruks framtid. Missa inte nya Lantbrukspodden.

Betodlarna är mitt i skördesäsongen och i nya Lantbrukspodden får vi höra om en ny lagringsteknik av betorna.
Betodlarna är mitt i skördesäsongen och i nya Lantbrukspodden får vi höra om en ny lagringsteknik av betorna. FOTO: Anna Nilsson

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ger sin första intervju om den nya svenska lantbrukspolitiken i Lantbrukspodden – hör vad han tycker om produktionslantbrukets framtid och Miljöpartiets förslag om att återinföra handelsgödselskatten.

Låga mjölk- och spannmålspriser bidrar till att många lantbrukare har det tufft med lönsamheten. LRF Konsult och Swedbank ger sina bästa råd för att rida ut den tuffa krisen.

Det händer mycket på skogstekniksidan just nu. Hör om den nya supersortimentsgripen och varför den revolutionerar skogsbruket.

De flesta bönder är klara med årets skördesäsong – men det finns en grupp som är i full gång: Betodlarna. Hör om ny lagringsteknik som kan skydda sockerbetorna från iskylan när årets kampanj riskerar att bli extra lång.

Dessutom: Det senaste om mjölkbråket och veckans skördande bonde från Österlen.

Nya avsnittet av Lantbrukspodden hittar du här.

Så laddar du hem Land Lantbruks podcast

För Iphoneanvändare finns instruktioner om hur du laddar hem podcasten här.

Androidanvändare laddar enklast hem podcasten genom att använda appen Beyond Pod.

Relaterade artiklar

Till toppen