Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 februari

Bidrag för solceller stoppas efter krympning

Bidraget för installation av solceller stoppas tillfälligt, i väntan på besked om hur det minskade anslaget ska hanteras.

 Utbetalningen av bidrag för att installera solceller har tillfälligt stoppats, sedan anslaget halverats i den K+M-märkta budget som riksdagen beslutat om.
Utbetalningen av bidrag för att installera solceller har tillfälligt stoppats, sedan anslaget halverats i den K+M-märkta budget som riksdagen beslutat om. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Runt om i landet väntar 13 000 personer på besked om bidraget för installation av solceller, rapporterar P4 Jönköping.

Halverat anslag i budget

Anslaget till solceller halverades i den budget från Moderaterna och Kristdemokraterna som riksdagen klubbat igenom. Den nya regeringen har hittills inte gjort någon förändring, vilket fått Energimyndigheten att hålla inne större delen av pengarna för 2019 tills vidare.

Utbetalningen görs av länsstyrelserna, efter en fördelning mellan länen.

Oklart om bidrag

Den som installerat solceller har tidigare kunnat få ett bidrag som täckt 30 procent av kostnaden. Nu kanske det bara blir 15 procent. Det är inte ens säkert att alla som sökt kommer att få något bidrag alls, enligt länsstyrelsen i Jönköping.

Läs mer: Statsbidrag för solceller halveras nästa årAllt fler vill investera i solenergiLRF Premium: Fiffig lösning gör solelen mer lönsam

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen