Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 oktober 2018

Billigare rådgivning efter torkan

Med anledning av torkan kan lantbrukare - med stöd av Landsbygdsprogrammet - få stora delar av sin rådgivning subventionerad.

 Med anledning av torkan kan lantbrukare - med stöd av Landsbygdsprogrammet - få stora delar av sin rådgivning subventionerad.
Med anledning av torkan kan lantbrukare - med stöd av Landsbygdsprogrammet - få stora delar av sin rådgivning subventionerad. FOTO: Anders Fällman

Jordbruksverket har upphandlat rådgivning med bland annat Gård & Djurhälsan, Hushållningssällskapet och Växa Sverige för att göra det möjligt för fler att ta hjälp av rådgivare efter torkan.

70 procent billigare

Dealen innebär att lantbrukaren inte behöver stå för mer än 30 procent av rådgivningskostnaden och resterande 70 procent subventioneras av Jordbruksverket.

De kan nyttja rabatten

Den subventionerade rådgivningen gäller rådgivningskostnader på upp till 20 000 kronor och rör företag som brukar minst 50 hektar åker- eller betesmark eller har minst 25 djurenheter. Erbjudandet kan nyttjas till mars 2019.

LÄS MER: Mer pengar till rådgivning för bönder

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen