Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 januari 2018

Bombattentat tvingade Lantmännen-anställda stanna hemma

En explosion under söndagskvällen i Malmö tvingade många anställda vid Lantmännen i Malmö att stanna hemma under måndagen.

 Elisabeth Ringdahl, divisionschef för Lantbruksdivisionen.
Elisabeth Ringdahl, divisionschef för Lantbruksdivisionen.

Vid niotiden på söndagskvällen fick polisen information om explosionen, som skedde i Rosengård. Detonationen skedde vid kontorsbyggnaden Tre Skåne på von Troils Väg, där har Lantmännen har 200 anställda. Av dessa valde endast 40 att gå till jobbet under måndagen, skriver tidningen ATL.

– Av säkerhetsskäl valde vi att uppmana alla anställda att stanna hemma på måndagen även om polisen hävde avspärrningen under natten, säger Elisabeth Ringdahl, divisionschef för Lantbruksdivisionen, till tidningen ATL.

Området hölls avspärrat

Polisens hade området avspärrat efter explosionen som ledde till att ett fönster till en restaurang blev krossat. Det nationella bombskyddet var inkallat. En person greps efter attentatet, men släpptes senare.

– Det är klart vi blir oroliga när sådant är händer men det var inget hot som var riktat mot oss, säger Elisabeth Ringdahl, divisionschef för Lantbruksdivisionen, till tidningen ATL.

Efter detonationen har Lantmännen ökat säkerheten bland annat genom att ytterligare försvåra för obehöriga att ta sig in lokalerna. Tisdagen är en vanlig arbetsdag.

LÄS OCKSÅ: Man hittade bomb i åker – bombgrupp ryckte ut

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen