Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 juli

Bonde avbildade Greta Thunberg i majsfält

Klimataktivisten Greta Thunberg flyger inte och kan inte se det med egna ögon. Men i tyska Selm har en bonde skapat ett enormt porträtt av henne i sin majsåker.

 En bonde har avbildat Greta Thunberg i sitt majsfält.
En bonde har avbildat Greta Thunberg i sitt majsfält. FOTO: Guido Kirchner/TT

16-åringen är avtecknad med ett plakat med texten ”Fridays for future”, namnet på den globala rörelse som följt på hennes klimatstrejkande.

Porträttet är 180 gånger 100 meter stort och i majsfältet finns nu en två kilometer lång labyrint. Jobbet tog 15 timmar.

Engagerad i klimatfrågan

Bonden Benedikt Lünemann är engagerad i klimatfrågan och har gjort porträttet för sin åtta månader gamla son Davids skull.

– År 2100 kommer han att vara 82 år. Då ska han kunna leva i en värld som inte förändrats, med en miljö som inte förändrats, säger lantbrukaren enligt tyska nyhetsbyrån DPA som publicerat bilden på Twitter och citeras i flera tyska medier.

LÄS MER: Lantbrukaren som skapar fred på jorden

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen