Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 juni 2010

Bonde-Peter gör årets Pride-låt

Hästbonden Peter Gustafson, känd som Bonde-Peter från TV-programmet Bonde söker fru, kommer att framföra årets låt på Stockholm Pride 2010.

– Det är otroligt stort, verkligen en jätteära, säger Peter Gustafsson till Land Lantbruk.
Han har blivit en förebild efter sin medverkan i Bonde söker fru och fått mycket positiv respons. Folk har hört av sig och berättat att de valt att komma ut som homosexuella efter programmet eller har fått bättre relation med sina familjer. Själv hoppas han på att utgöra en balans till mediabilden av Pride som han ofta tycker är felvinklad. För mycket fokus ligger på de på som har klätt ut sig för att göra en show, inte på de som ser helt vanliga ut, menar han.
– Folk måste inse att alla bara är vanliga människor även om man älskar någon av samma kön.
Bonde-Peter gör låten tillsammans med Ankie Bagger, som tidigare ingick i discoduon bakom Lili & Susie på 80-talet. Henrik Karlsson, presschef för Stockholm Pride beskriver låten som glad och rolig. Låten heter Secret Weapon och handlar om att allt faktiskt går att lösa med kärlek.
– I valet vägde det in att han är Bonde-Peter med hela svenska folket. Men det slutgiltiga är att skivbolaget tycker att han är en bra sångare och artist, där har de inte vägt in hans tidigare yrke.
Stockholm Pride äger rum mellan den 26 juli till 1 augusti och är Nordens största Pride-festival. Festivalen arbetar för att lyfta fram hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Anna Nilsson

Fakta:
Temat för årets Pride-festival är makt och invigningstalare kommer att vara folkvettsexperten Magdalena Ribbing som kommer prata om sin syn på makt. Festivalen kommer att genomsyras av temat ur olika aspekter, med filmfestival och flera seminarier.

Relaterade artiklar

Till toppen