Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 mars 2019

”Bonden i skolan” på mjölkpaketen

Nu tar LRF:s läromedelssajt ”Bonden i skolan” plats på mjölkpaketen tillsammans med Falköpings- och Grådö mejerier.

 Anna Ross, LRF, Patrik Kunst, Falköpings Mejeri, Pernilla Åkerström Frid, LRF och Monica Björling, Falköpings Mejeri bjuder konsumenterna på viktig kunskap om svenskt lantbruk.
Anna Ross, LRF, Patrik Kunst, Falköpings Mejeri, Pernilla Åkerström Frid, LRF och Monica Björling, Falköpings Mejeri bjuder konsumenterna på viktig kunskap om svenskt lantbruk. FOTO: LRF

Falköpings- och Grådö Mejeri kommer på en rad nya baksidor på sina mjölkpaket att ge plats åt Bonden i skolan, en sajt som sprider kunskap om vad bonden gör och varifrån vår svenska mat kommer. Lanseringen av mjölkbaksidorna sker under mars månad.

Positivt med läsvärda baksidor

– Det är en självklarhet att hitta nya sätt att kommunicera värdet av svensk mjölkproduktion, eller rättare sagt allt svenskt lantbruk med våra konsumenter. Mjölkpaketet är ju en reklampelare som finns framme på köksbordet och som fångar intresse. För Falköpings- och Grådö Mejeri är det ju också positivt att få intressanta och läsvärda baksidor på mjölkpaketen, säger försäljningschef Patrick Kunst på Falköpings Mejeri.

Enkelt och roligt om lantbruket

Bonden i skolan är ett digitalt läromedel där man på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi behöver bönder.

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna nå så många och sprida kunskap om den svenska bonden och vad som händer ute på de svenska gårdarna. Blir man intresserad av att veta mer så finns det massor att förkovra sig i på www.bondeniskolan.se, säger Pernilla Åkerström Frid, ansvarig Barn- och ungdomskommunikation på LRF.

LÄS MER: Filmer ska väcka intresse för bondelivet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen