Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 mars 2018

Bönder får egen utbildning på Handels

LRF, Lantmännen, Länsförsäkringar och Skogs- och lantbruksarbetsgivarna investerar 1 miljon kronor i ett managementprogram för lantbrukare på Handelshögskolan i Stockholm.

 Anders Källström, VD för LRF.
Anders Källström, VD för LRF. FOTO: Ann Lindén

– Det finns en stor potential i de gröna näringarna och kan Handelshögskolan bidra till att stärka företagsledarna som ska ta tillvara de möjligheterna gör vi det gärna, säger Anders Richtnér, VD Handelshögskolan Executive Education.

För företagsledare

Det gröna näringslivet i Sverige omsätter 72 miljarder kronor årligen. Nu får företagen inom de gröna näringarna sitt första managementprogram för företagsledare.

– Programmet vänder sig till företagsledare som har ambitionen att utveckla sig själva och sin verksamhet och till personer som är i färd med att ta över ett företag, säger Anders Källström, VD för LRF.

Ska öka kvaliteten

Inom ramen för livsmedelsstrategin är kvalificerad managementutbildning en av de åtgärder som behövs för att bidra till ökad kvalitet i näringen.

– Den ska ge mer kompetens och utvecklingsmöjligheter för framtida företagare, säger Anders Källström.

Banker har också synpunkter på de som bygger företag, att de har rätt kompetens för att driva mångmiljonföretag och kan hantera personal.

– Att gå från noll anställda till ett flertal anställda är en väsentlig skillnad.

Chans till kompetensutvecklig

Anders Källström hoppas att utbildningen ska permanentas och ”vi vet redan att den väckt intresse”.

– Vi ser det som en mitt-i-livet-utbildning, att få chans att kompetensutveckla sig när man driver företag i de gröna näringarna.

Arrangören siktar på 25 deltagare,

– Andra branscher har den här typen av utbildningar. Det är bra att vi får det också, säger Anders Källström.

Fokuserar på möjligheter

Utbildningen inleds i oktober och fokuserar på teknikens och marknadens möjligheter, finansiell analys och styrning samt ledarskapets betydelse för företagets utveckling.

Managementprogrammet omfattar tolv dagar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen