Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 augusti 2018

Borgström: ”Inget tyder på att pengarna inte skulle komma”

LRFs förbundsordförande Palle Borgström förtydligar att det finns inget som tyder på att de 400 miljonerna i krisstöd som regeringen utlovat inte skulle betalas ut innan årsskiftet.

 LRFs förbundsordförande Palle Borgström förstår oron att utbetalningen av krisstödet ska bli försenade men menar att det finns inget som tyder på att pengarna inte kommer att betalas ut i tid.
LRFs förbundsordförande Palle Borgström förstår oron att utbetalningen av krisstödet ska bli försenade men menar att det finns inget som tyder på att pengarna inte kommer att betalas ut i tid. FOTO: Ann Lind

I ett debattinlägg i Expressen som Land Lantbruk rapporterat om skriver lantbrukaren Tina Rudolphson att hon inte tror att regeringens krisstöd till lantbruket på 400 miljoner kommer att betalas ut i år som regeringen utlovat.

Hon riktar skarp kritik till Sven-Erik Bucht (S) och menar att han ljuger när han säger att pengarna ska komma innan årsskiftet.

”Förstår oron”

Nu vill LRFs ordförande Palle Borgström förtydliga att det inte finns någonting som tyder på att pengarna inte skulle betalas ut innan årsskiftet som utlovat.

”Givet den historik vi lantbrukare har med släpande utbetalningar av EU-ersättningar, några väntar fortfarande på utbetalningar från 2015, förstår jag den oro som många känner för när de utlovade stöden ska betalas ut. Det finns dock inget som tyder på att Sven-Erik Buchts löfte om nationella stödpengar redan i år, inte kommer att genomföras. Det har även bekräftats av högsta ledningen för Jordbruksverket vid flera tillfällen.”, skriver han i en skriftlig kommentar.

Betalas ej via länsstyrelserna

Han poängterar också att det nationella stödet betalas ut av Jordbruksverket och är inte kopplat till länsstyrelserna.

LÄS MER: Jordbruksverket lovar krispengar senast till julLÄS OCKSÅ: 1,2 miljarder i krispaket till lantbrukareLÄS MER: Bucht stärker Jordbruksverkets ledning – ska säkra stödutbetalningar i tidLÄS OCKSÅ: Bucht vill inte se förskott på direktstöden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen