Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 februari 2018

Botans lantbruk blir Årets mjölkbonde

Botans lantbruk i Dalarna har utsetts till Årets mjölkbonde.

 Fredrik och Kristina Samuelsson, med familj.
Fredrik och Kristina Samuelsson, med familj. FOTO: Växa Sverige

Utmärkelsen Årets mjölkbonde 2018 delas ut av Växa Sverige och LRF Konsult. Priset går till mjölkföretagare som har utvecklat sitt företag.

Botans lantbruk har, enligt motiveringen till priset, framgångsrikt utvecklat ett mjölkföretag med störningsförebyggande åtgärder”. Företaget har också ”lyckats att starkt bidra till en positiv utveckling i närområdet”.

Gemensamt arbete

Mottagare av priset är Kristina och Bengt Samuelsson som driver lantbruket.

– Fantastiskt stimulerande för alla! Det är ett gemensamt arbete med familj och personal som gjort att vi är där vi är idag, säger Kristina och Bengt Samuelsson, i ett pressmeddelande.

Lantbruket är beläget vid Siljan i Dalarna och har 300 kor, samt ett sambruk med gården Österfors, med 130 kor, samt ungdjursuppfödning.

– Att vara mjölkbonde är utmanande men fyllt med mycket glädje. En viktig faktor för oss är samarbete med kollegor, det ger oftast en dubbel stimulans tillbaka, säger Kristina och Bengt Samuelsson.

Priset delas ut den 16 april av Växa Sverige och LRF Konsult vid den årliga utdelningen av guldmedaljer till mjölkbönder.

LÄS OCKSÅ: Arla storinvesterar i Sverige – och utomlands

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen