Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 2 mars 2018

Brand drabbade Bonde söker fru-profil: "en familjetragedi"

Sigrid Bergåkra, profil från Bonde söker fru, tvingades se sitt ridhus brinna under torsdagen.

 Sigrid Bergåkra, bild i samband med hennes deltagande i Bonde söker fru, 2016.
Sigrid Bergåkra, bild i samband med hennes deltagande i Bonde söker fru, 2016. FOTO: TV4

Såväl lektionssalar som restaurangdel är totalförstörda, uppger Sigrid Bergåkra, känd från tv-programmet Bonde söker fru, till Hela Hälsingland (betallänk).

Utbröt under torsdagen

Det var under torsdagsförmiddagen som branden bröt ut vid ridgymnasiet Naturlära vid Bergåkra gård, som ligger utanför Vallsta.

– Det är en familjetragedi. Vi är lite i chock, säger Sigrid Bergåkra till Expressen.

Branden pågick fortfarande vid ettiden och räddningsinsatsen avslutades först senare under eftermiddagen.

– Branden spred sig jättesnabbt, säger Sigrid Bergåkra, till Expressen.

Startade under en lektion

Branden startade mitt under under en lektion och det var Sigrids bror Bengt Olof som berättade om att ridhuset hade börjat brinna.

– Fast vi ringde brandkåren på en gång känns ju minuterna så långa. När elden tog fart var det otroligt obehagligt, säger Sigrid Bergåkra, som tillägger att det handlar om en familjetragedi som har satt hela familjen i chock, till tidningen.

Hela taket antändes

Totalt kämpade 17 brandmän med släckningsarbetet, uppger Johan Lindberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Bollnäs, till Expressen. Sannolikt, uppger räddningstjänsten, startade branden i en kamin eller skorsten, varvid taket antändes.

Ett 20-tal elever fick evakueras. Såväl människor som djur klarade sig utan skador. Men för Sigrid Bergåkra väntar efterarbetet och sorgen efter skadorna.

– Då blir det så klart jobbigt. Det är jobbigt att se allt som ramlat ned, kristallkronan som kraschat, allt som är borta. Allt som har brunnit upp, säger hon, till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Nio nya bönder söker kärleken via tv i höst

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen