Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 november 2017

Brand på Flyinge för andra natten i rad

I natt startade en brand i en verkstad på Flyinge kungsgård. Det var andra natten i rad som det började brinna i byggnaden och branden utreds nu som mordbrand.

 Den eldhärjade verkstadsbyggnaden har fått omfattande brand, rök och vattenskador. I byggnaden fanns 7-8 kontorsplatser, lunchrum och verkstad. Närmsta stall ligger cirka 40 meter från bygganden.
Den eldhärjade verkstadsbyggnaden har fått omfattande brand, rök och vattenskador. I byggnaden fanns 7-8 kontorsplatser, lunchrum och verkstad. Närmsta stall ligger cirka 40 meter från bygganden. FOTO: Karin Wikström

Branden i natt startade vid 3-tiden på i en verkstadsbyggnad Flyinge Kungsgård, en anläggning för hästavel och hästutbildningar utanför Lund.

– Det var en rökdetektor som larmade vid 03.30-tiden. Vi evakuerade 30-35 hästar i det intilliggande stallet under lugna former och hästarna släpptes ut i gräshagar, säger Karin Wikström, verksamhetschef Flyinge AB.

Gasflaskor i byggnaden

När räddningstjänsten kom till platsen fick man börja med att plocka ut gasflaskor ur byggnaden, enligt SVT Nyheter Skåne. Räddningstjänsten tvingades därefter riva fasad och tak för att kunna komma åt branden.

– Det är rätt omfattande skador på vår verkstad framför allt i golv och tak mellan de två våningarna, säger Karin Wikström.

Andra natten i rad

Även under gårdagsnatten brann det i samma verkstadsbyggnad. Den branden var begränsad till en papperskorg och orsakade inga större skador.

Enligt TT utreder polisen branden som mordbrand och när allt svalnat kommer man att utföra en teknisk undersökning.

– Vi tycker inte att någonting tyder på brott men polisen har en annan angreppsvinkel. Vi spekulerar inte utan avvaktar den tekniska undersökningen, säger Karin Wikström och fortsätter:

– Om det är ett tekniskt fel som orsakat branden är det sådant som händer. Vi är väldigt glada att inga djur eller människor kommit till skada. Alla är vid gott mod och kör vidare och så hoppas vi att vi får reda på vad som orsakat branden.

Enligt Karin Wikström kommer verksamheten att fortgå som vanligt i den mån det är möjligt.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen