Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 29 januari 2018

”Bröllopskött” fastnade i norsk-svensk gränskontroll

En varubil lastad med 736 kilo kött fastnade under söndagen i gränskontrollen vid Svinesund. Förarens förklaring till lasten: "bröllopskött".

FOTO: Mostphotos

Varubilen var lastad med sammanlagt 736 kilo kyckling-, nöt- och lammkött, skriver Fredrikstads Blad.

Den norske föraren förklarade lasten med att köttet var avsett för en kommande bröllopsfest, vilket dock inte ansågs sannolikt, enligt tullpersonalen. Beslaget är bara en bråkdel av all mat som smugglas över gränsen från Sverige till Norge på grund av de lägre priserna på marknader i bland annat Värmland och Bohuslän.

Åkt fast tidigare

Mannen hade dessutom åkt fast tidigare i de transporter som sker från Sverige till Norge på grund av de högre priserna. Mannens varor har beslagtagit och fortsatt utredning väntar hos polis som sannolikt resulterar i böter.

Och under fredagen beslagtogs 250 kilo kött i passagerarbuss över gränsen, skriver samma tidning. En passagerare som tidigare har åkt fast för liknande brott tidigare uppgav att varorna var hans, skriver Fredrikstads Blad.

LÄS OCKSÅ: Smugglat kött bränns upp

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen