Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 juli 2021

Bucht om sin tid som landsbygdsminister

Landsbygdsministern i den förra socialdemokratiskt ledda regeringen har i dag helt lämnat politiken. Men Sven-Erik Bucht har fortfarande inte släppt engagemanget för landsbygden och dess näringar.

 Den före detta landsbygdsministern ägnar sig numera åt styrelseuppdrag i gruvnäringen och sitter med i Nordiska ministerrådets arbetsgrupp för att minska gränshinder.
Den före detta landsbygdsministern ägnar sig numera åt styrelseuppdrag i gruvnäringen och sitter med i Nordiska ministerrådets arbetsgrupp för att minska gränshinder. FOTO: Sam Segerstedt

I podden berättar han att det bakom kulisserna var väldigt hårt ibland.

– Värst var det kanske kring skogspolitiken och jaktfrågan där vi stod väldigt långt ifrån varandra. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har inte samma uppfattningar, det är inget att sticka under stol med, säger Sven-Erik Bucht.

I intervjun berättar han också om eftergifter han fick göra för att få till stånd en ny förordning för vargjakten och hur han trots stort motstånd förändrade lagstiftningen för fjälljakt.

– Jag kände mig väldigt ensam i de här frågorna. Men ska du framåt måste du driva på stenhårt och beträffande fjälljakten gav jag mig inte även om jag hade jurister, EU och allt möjligt emot mig.

LÄS MER: Här kan du hitta alla avsnitt av Lantbrukspodden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen