Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 mars 2019

Carl Jonson utsedd till Ekoböndernas ekobonde 2019

Carl Jonson, Toftens lantbruk utanför Falkenberg i Halland, har prisats som Ekoböndernas ekobonde 2019. Han fick utmärkelsen för sitt idoga arbete under flera decennier för ekologisk odling.

 Carl Jonson fick priset som Ekoböndernas ekobonde 2019 bland annat för att han under flera decennier har inspirerat andra genom sina kunskaper om ekologisk odling.
Carl Jonson fick priset som Ekoböndernas ekobonde 2019 bland annat för att han under flera decennier har inspirerat andra genom sina kunskaper om ekologisk odling. FOTO: Privat

Ekologiska Lantbrukarnas medlemmar nominerade 16 ekologiska lantbrukare och av dem valdes tre finalister. Efter det fick medlemmarna rösta på sin favorit i trion.

Högt förtroende bland lantbrukarna

Så här löd beskrivningen i motiveringen av Carl Jonsson:

”Carl Jonsson har under lång tid varit en förgrundsfigur för ekologisk produktion i Sverige. Han har under flera decennier inspirerat andra genom sina djupa kunskaper om ekologisk odling. På senare tid har Carl Jonsson varit en av de flitigaste ekobönderna i sociala medier. Förutom att förmedla odlingsråd är han där en skarp och saklig försvarare av ekologisk produktion. Han håller god ton och har ett högt förtroende bland såväl ekologiska som konventionella lantbrukare.”

– Det här är stort, riktigt kul att bli utsedd av kollegor så här. Det är så häftigt så jag får tårar i ögonen, säger Carl Jonsson i ett pressmeddelande.

Finalisterna prisades under festmiddag

Han fick utmärkelsen under Ekodagarnas stora festmiddag på Gimo Herrgård nordost om Uppsala. De två andra finalisterna till Ekoböndernas ekobonde var Botulf Bernard och Ruth Doppstadt på Solmarkka gård samt Familjen Schneider, Berga gård. De hedrades med ett silver respektive brons diplom.

LÄS MER: ”Orimligt att aktivister tillåts trakassera djurägare”LÄS MER: ”Ekoodlingen är full av möjligheter”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen