Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 mars 2019

Charkföretag varslar

Var femte anställd på Siljans chark varslas om uppsägning.

 Johan Molin, vd Siljans Chark
Johan Molin, vd Siljans Chark FOTO: Siljans Chark

18 av totalt 96 anställda varslas nu om uppsägning, meddelar Siljans Chark. Anledningen uppges vara arbetsbrist, skriver Food Supply.

”Tungt beslut”

De som berörs är totalt fem tjänstemän och 13 kollektivanställda och fackliga förhandlingar har inletts.

– Det är ett mycket tungt beslut men vi behöver anpassa verksamheten och skapa en långsiktigt hållbar organisation, säger Johan Molin vd på Siljans Chark i ett pressmeddelande.

Ägs delvis av Scan

Siljans Chark omsätter cirka 200 miljoner kronor och ägs till 47 procent av omkring 280 bönder och några av de anställda. HK Scan äger 39 procent och resterande 14 procent ägs av lokala investerare.

”Inte gått med vinst”

Under 2017 gjorde Siljans Chark en förlust på omkring 4 miljoner kronor, vilket var en förbättring jämfört med föregående år. I slutet av förra året bytte företaget vd och till Land Lantbruk sa Johan Molin då:

– Det är ingen hemlighet att Siljans Chark inte har gått med vinst under de senaste åren. Det vill jag bidra till att vända med sikte på konkurrenskraft och lönsamhet.

Flera varsel

Under den senaste tiden har det varit flera varsel i slakteribranschen, exempelvis från Gotlands Slagteri och HK Scan.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen