Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 augusti 2017

Charkuteri tvingas skriva att det är grymt att döda djur

Det är grymt och orättvist att döda djur. Det budskapet har en slakteributik i Kalifornien hängt upp i sitt skyltfönster – i ett försök att sätta stopp för protester från djurrättsaktivister.

 I utbyte mot att charkuteributiken har en skylt som varnar för att "det är grymt och orättvist att döda djur" lovar en djurrättsaktivistgrupp att begränsa sina protester till två gånger om året.
I utbyte mot att charkuteributiken har en skylt som varnar för att "det är grymt och orättvist att döda djur" lovar en djurrättsaktivistgrupp att begränsa sina protester till två gånger om året. FOTO: Direct Action Everywhere

Aktivister har demonstrerat utanför en slakteributik i Berkeley varje söndag de senaste tre månaderna. Till slut tröttnade ägarna och frågade vad som skulle krävas för att protesterna skulle upphöra.

Kravet: En skylt i fönstret om att djur har rättigheter och att det är grymt och orättfärdigt att döda dem – oavsett metod.

”Det var det minst stötande alternativet de gav oss”, säger Monica Rocchino som driver The Local Butcher Shop tillsammans med sin man Aaron till San Francisco Chronicle.

Centrum för medborgarrättsrörelsen

Universitetsstaden Berkeley var på 1960-talet ett centrum för den amerikanska medborgarrättsrörelsen. På senare år har staden öster om San Francisco utvecklats till ett centrum för den ekologiska livsmedelsindustrin i USA – och en plats med mycket aktiva djurrättsaktivister.

I ett meddelande på Facebook kallar djurrättsorganisationen Direct Action Everywhere charkuteributikens beslut att hänga upp varningsskylten en ”seger”.

Ekologiskt kött

The Local Butcher Shop – som är kända för att jobba med lokala leverantörer, ekologiskt kött och ”humana” slakterimetoder, tror inte att deras kunder kommer att låta sig påverkas av skylten.

”Om något så kommer de att säga ‘det här är trams och vi är ledsna över att ni har blivit utpressade på det här viset.’ Det kommer inte att få någon att ändra åsikt. De har övervägt noga var de köper sitt kött, Monica Rocchino till San Francisco Chronicle.

Protester från borgmästaren

Även Berkeleys borgmästare Jesse Arreguin väljer att beteckna påtryckningarna på charkuteributiken för trakasserier.

”Att kräva att affären ska hänga upp en skylt som framför gruppens åsikter i utbyte mot att protesterna ska upphöra är förtryckande, felaktigt och inte ett sätt som en mycket älskad lokal verksamhet ska behandlas på” skriver han på Facebook. När nedan kan du läsa hela inlägget:

LÄS MER: Djurrättsaktivist åtalad för intrång

LÄS MER: Ta djurrättsaktivismen på allvar

LÄS MER: Stöldmisstänkt aktivist föreläser i skolor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen