Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 mars 2018

Christina Nordin ny generaldirektör för Jordbruksverket

Christina Nordin blir ny generaldirektör för Jordbruksverket.

 Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister och Christina Nordin, ny generaldirektör för Jordbruksverket.
Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister och Christina Nordin, ny generaldirektör för Jordbruksverket.

Regeringen har i dag på förmiddagen tagit beslut om ny generaldirektör för Jordbruksverket. Det blir Christina Nordin som tillträder den 16 april. Hon är just nu avdelningschef på näringsdepartementet och har arbetat med bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Dessutom har regeringen i dag beslutat om en styrelse för Jordbruksverket, något som myndigheten saknar i dagsläget, och en överdirektör. Där finns det ännu inga namn, men överdirektören beräknas tillträda den 1 juni och styrelsen den 1 september.

– Vi har i dag tillsatt en mycket stark, driven och kompetent kvinna som tidigare varit divisionsdirektör på Jordbruksverket. Vi tror att det här kommer att bli mycket bra, inte minst med tanke på genomförandet av livsmedelsstrategin, säger Sven-Erik Bucht (S) till Land Lantbruk.

Beslut om styrelse och överdirektör har man tagit för att förstärka Jordbruksverket inför det stora förändringsarbete som man står inför.

– Vi stärker upp med styrelse och överdirektör som stöd för generaldirektör. Det är en komplex myndighet som hanterar en stor budget. Det här framkom också som ett önskemål i Statskontorets utvärdering av verksamheten, säger Sven-Erik Bucht.

Jordbruksverkets personal får träffa sin nya chef i eftermiddag, en ny chef som är välbekant för många av medarbetarna.

Christina Nordin efterträder Leif Denneberg som varit generaldirektör sedan september 2012. Han meddelade i maj förra året att han inte hade för avsikt förnya sitt förordnande som generaldirektör. Ett förordnande är på sex år och det går därmed ut 2018.

LÄS MER: Leif Denneberg slutar på JordbruksverketAnders Egonson lämnar Jordbruksverket

Relaterade artiklar

Till toppen