Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 juli 2018

City Gross prioriterar svenskt kött

UPPDATERAD. City Gross prioriterar under torkperioden ned utländskt kött till förmån för svenskt. "Vi avslutar alla aktiviteter och kampanjer för utländskt kött så fort det är möjligt", säger företaget vice VD och inköpsdirektör Mats Sjödahl.

FOTO: Mostphotos

City Gross drar under den svåra torkan tillbaka sina kampanjer för utländskt kött.

– Vi avslutar alla aktiviteter och kampanjer på utländskt kött så fort det är möjligt för att driva aktiviteterna för svenskt kött för att få upp försäljningsvolymen, säger Mats Sjödahl, vice VD och inköpsdirektör på City Gross, till Land Lantbruk.

Tar situationen på allvar

Torkan har lett till foderbrist som i sin tur gör att slaktköerna ökar. För att få avsättning av svenskt kött måste konsumtionen öka och därför vidtar City Gross nu åtgärden att öka volymen av sålt svenskt kött.

– Det handlar om att stötta de svenska bönderna på alla sätt vi kan, säger Mats Sjödahl.

Butiker väljer svenskt

Tidigare har ett antal Coop- och Ica-butiker valt att endast sälja svenskt kött, ett beslut som landsbygdminister Sven Erik Bucht (S) nyligen betecknade som hedervärt. City Gross går dock inte så långt att företaget slutar sälja utländskt kött, men tonar ned kampanjerna.

Så det finns inget uttalat beslut om att sluta sälja utländskt kött?

– Nej, det handlar inte om att sluta sälja utländskt kött, utan vi har haft en dialog med våra köttleverantörer om hur vi ska kunna öka försäljningen av svenskt kött och kommit fram till att det här är den bästa vägen, säger Mats Sjödahl.

Hur länge kommer ni att ha den inriktningen?

– Så länge som situationen är som den är. Utöver att vi ökar marknadsföringen för svenskt kött kommer vi även att skänka frukt och grönt, samt bageriprodukter för att ge stöd i den rådande foderbristen, säger Mats Sjödahl.

Startar kampanj

Bolaget startar också fler kampanjer för att att att sälja svenskt kött, 5-7 varje vecka, uppger Mats Sjödahl

– Med över 300 svenska köttprodukter, jämfört med 15-20 utländska, som styckas och packas i butikerna är vi ledande i branschen på svenskt kött. Nu erbjuder vi även flest kampanjer för svenskt kött, säger Mats Sjödahl.

Bolaget har också startat samarbete med LRF inom lamm- och griskronan, där företaget betalar en krona extra per inköpt kilo lamm- och griskött. Pengarna, totalt 60 miljoner kronor sedan 2011, går direkt till bönderna.

LÄS OCKSÅ: LRF hjälper City Gross med köttguide

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen