Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 maj 2018

Dags för betessläpp av mjölkkor i norr

Nu är turen kommen till mjölkkorna i Norrland att springa ut på grönbete. Betessläppen startar i helgen och håller på fram till början av juni.

 Nu är det de norrländska kornas tur för utspring.
Nu är det de norrländska kornas tur för utspring. FOTO: Norrmejerier

I helgen är det dags för kor i Norrland att få springa ut på betessläpp. Norrmejerier har sitt första betessläpp i helgen, på lördag 19 maj i Jämtland, Ås på Torsta Naturbruksgymnasium samt Anderssons Lantbruk i Älandsbro, Västernorrland, skriver Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Släpp fram till juni

På söndag är det dags för Renbergsvattnets Lantbruk i Burträsk, Västerbotten, medan betessläppet i Norrbotten har premiär på tisdag 22 maj på Grans Naturbruksgymnasium i Öjebyn.

– Vi hoppas på friskt försommargrönt gräs och många som vill dela glädjen med oss vid våra betessläpp. Självklart bjuder vi på mjölk och bullar, berättar Linnea Åkerström som är projektledare för Norrmejeriers betessläpp.

Premiärsläppen följs av betessläpp på en rad mjölkgårdar i norr fram till den 9 juni.

Marknadsstämning

Brigitta Englsperger vid Lejda Gård i Tandsbyn har betessläpp den 27 maj.

– Det är så roligt att möta alla glada människor som kommer till min gård och jag försöker ordna så att både vuxna och barn ska vilja stanna längre än den stund då korna springer ut, säger Brigitta Englsperger.

Brigitta Englsperger bjuder in lokala hantverkare och det blir som en mindre marknad. För varje år har antalet besökare blivit fler.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen