Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 maj

Dags för årets riksförbundsstämma att dra i gång

När den viktigaste delen av LRF:s riksstämma har infunnit sig på Sånga Säby på Ekerö, nämligen stämmodeltagarna, är det dags för 2019 års upplaga att börja.

 Anders Källström och Palle Borgström inväntar stämmodeltagarna.
Anders Källström och Palle Borgström inväntar stämmodeltagarna. FOTO: Urban Brådhe

På schemat för stämman står bland annat motioner om klimat och fossilfritt, kommunikationspolicy, brott och straff, livsmedelsstrategin, insekter och mycket mer.

Tackar för sig

VD Anders Källström avskedstalar och tackar för sig efter tio år, en ordförande ska väljas och guldnål delas ut.

Gästtalare

Prisbelönta journalisten Johar Bendjelloul, numera på Dagens Nyheter, gästar stämman i eftermiddag för att tala om EU och jordbruket.

I morgon ska Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms universitet och vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, tala. Han innehar även titeln ”mäktigast i Miljösverige”.

Läs mer: Vildsvin väntas bli hett ämneLRF Premium. Borring ska ta ordet om fossilfritt på stämmanÅrets lokalavdelning: Att bli bäst känns jättestort

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen