Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 3 april 2019

Dalsspira slopar getmjölken

Mejeriet Dalsspira i Dalsland behöver spara pengar och tar från och med april bort getmjölk i sortimentet.

 Dalsspira slutar med getost. Ett beslut som VD Malin Jakobsson beskriver som tråkigt men nödvändigt.
Dalsspira slutar med getost. Ett beslut som VD Malin Jakobsson beskriver som tråkigt men nödvändigt. FOTO: Lena Karlsson

Bolaget ökade under fjolåret omsättningen med 3 procent jämfört med föregående år men gjorde en förlust före skatt på cirka 5,9 miljoner kronor. Under hösten genomfördes en nyemission.

Affärsmässigt beslut

Beslutet att lyfta ut getmjölken baseras enligt ett pressmeddelande på affärsmässiga grunder. Verksamheten med getmjölk har inneburit kostnader som har bidragit till försämrat resultat. Försäljningsutvecklingen betecknas som för svag.

Förväntar bättre resultat

Getmjölksprodukterna omsatte 1,6 miljoner kronor under 2018. Genom att stänga det sortimentet förväntar sig Dalsspira att resultatet förbättras.

Vårdar komjölken

Dalsspiras VD, Malin Jakobsson, beskriver beslutet som tråkigt men nödvändigt.

”Vi har en god utveckling i vår komjölksverksamhet med kontinuerlig försäljningsökning som vi kommer vårda och utveckla framöver för att ta oss mot lönsamhet”, säger hon i en kommentar.

LÄS MER: Tog getmjölken till aktiebörsen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen