Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 juni 2017

Danmark investerar i stor grisgård i Kina

Danmark investerar i en stor grisgård i Kina som ska producera 180 000 slaktgrisar. Målet med satsningen är att utöka dansk export.

FOTO: Getty Images

Den danska staten investerar nu tillsammans med två kinesiska investerare, en statlig och en privat, i en stor grisgård som ska ligga belägen i Heilongjiang i nordöstra Kina. Grisgården ska i första hand producera 180 000 slaktgrisar men i senare skede upp emot det dubbla. Det skriver den danska Borsen.

Dansk design

Gården är designad av Danish Farm Design och företaget har även en ägardel genom en av de två kinesiska investerarna. Investeringen sker även genom industrialiseringsfonden för U-länder (IFUs lantbruksfond).

Snabb start

I augusti kommer grisarna att finnas på plats på gården i Heilongjiang och målet med investeringen, från den danska statens sida, är dels att få avkastning och dels att bana väg för dansk export och kompetens.

Relaterade artiklar

Till toppen