Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 maj 2019

Dansk gård till salu för 195 miljoner

En dansk gård med potatis- och grisproduktion är till salu för nästan 195 miljoner kronor. Gården har legat ute till försäljning i sex månader och har ännu inte fått någon köpare.

 Gården Gadegaard i Sunds på Jylland består av 668 hektar.
Gården Gadegaard i Sunds på Jylland består av 668 hektar. FOTO: Istock

Gården Gadegaard i Sunds på Jylland är väl underhållen och består av 668 hektar fördelade på tre produktionsplatser, väl samlade.

Maskinerna ingår i köpet

Potatisen som odlas på en tredjedel av arealen går till Karups potatismjölsfabrik och står för en stor del av intäkterna på gården. I övrigt finns det ett större grisstall på en av produktionsplatserna. Maskinerna på gården följer med i köpet.

Största gården till salu

Enligt mäklarfirman LandboGruppen Jysk är det ovanligt att en så stor gård är till salu i Danmark. Även om den legat ute till försäljning i ett halvår ska det finnas intressenter, även från utländska investerare

LÄS MER: Börstorps slott sålt

Relaterade artiklar

CORONAVIRUSET
Så tacklar EU-länderna coronapandemin
lantbruk

Så tacklar EU-länderna coronapandemin

Coronaviruset hotar vårbruk och trädgårdsskörd inom hela EU. Här är ett axplock ur nyhetsflödet om mobiliseringen under pandemin.

Till toppen