Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 maj

Dansk gård till salu för 195 miljoner

En dansk gård med potatis- och grisproduktion är till salu för nästan 195 miljoner kronor. Gården har legat ute till försäljning i sex månader och har ännu inte fått någon köpare.

 Gården Gadegaard i Sunds på Jylland består av 668 hektar.
Gården Gadegaard i Sunds på Jylland består av 668 hektar. FOTO: Istock

Gården Gadegaard i Sunds på Jylland är väl underhållen och består av 668 hektar fördelade på tre produktionsplatser, väl samlade.

Maskinerna ingår i köpet

Potatisen som odlas på en tredjedel av arealen går till Karups potatismjölsfabrik och står för en stor del av intäkterna på gården. I övrigt finns det ett större grisstall på en av produktionsplatserna. Maskinerna på gården följer med i köpet.

Största gården till salu

Enligt mäklarfirman LandboGruppen Jysk är det ovanligt att en så stor gård är till salu i Danmark. Även om den legat ute till försäljning i ett halvår ska det finnas intressenter, även från utländska investerare

LÄS MER: Börstorps slott sålt

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen