Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 februari 2019

De föreslås ta plats i Lantmännens styrelse

Agronomen Per Wijkander och civilekonomen Johan Bygge föreslås som nya ledamöter i Lantmännens styrelse.

 Johan Bygge
Bild 1/2 Johan Bygge FOTO: Lantmännen
 Per Wijkander
Bild 2/2 Per Wijkander FOTO: Lantmännen

Inför föreningsstämman i vår föreslår valberedning omval av Per Lindahl (ordförande), Johan Mattsson, Gunilla Aschan, Henrik Wahlberg och Hans Wallemyr. Till det kommer alltså nyval av Johan Bygge och Per Wijkander.

Ulf Gundemark har meddelat att han inte står till valberedningens förfogande. Kerstin Arnemo lämnade Lantmännens styrelse i oktober förra året.

Rådgivare i Hong Kong

Johan Bygge är född 1956 och arbetar för närvarande som rådgivare för riskkapitalbolaget EQT i Hong Kong. Han har mångårig erfarenhet från såväl tillverkningsindustri som finansiell verksamhet samt kunskaper inom internationellt företagande.

Gårdsägare och mäklare

Per Wijkander är född 1977 och driver en gård i Upplands Bro med inriktning på växtodling, skogsbruk och vattenkraft. Parallellt är han fastighetsmäklare. Per Wijkander är vidare ordförande i Lantmännens distrikt Uppland och har även erfarenhet av Lantmännens internationella verksamhet på lantbruksområdet.

”Värdefulla kunskaper”

”Johan Bygge och Per Wijkander har båda en gedigen erfarenhet, men från olika verksamheter och områden. Pers breda kunskap om förutsättningarna för svenskt lantbruk och Lantmännens internationella lantbruksverksamhet kombinerad med Johans fokus på internationell företagsutveckling, strategi och finansiering, är värdefulla i styrelsearbetet när Lantmännen nu fokuserar på utveckling i linje med den uppdaterade strategin Jord till Bord 2030”, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Årets föreningsstämma äger rum i Stockholm den 8 maj.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen