Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 21 maj 2019

”LRF Ungdomen ska vara blåslamporna”

Ge LRF Ungdomen tre fullmäktigeplatser på riksförbundsstämman, kräver lantbrukaren Eva-Karin Hempel från Skåne.

 Eva-Karin Hempel.
Eva-Karin Hempel. FOTO: Urban Brådhe

Under punkten fastställande av arbetsordning tog Eva-Karin Hempel till orda på stämman och framhöll att det är hög tid att LRF Ungdomen får tre ordinarie fullmäktigeplatser och inte, som nu, möjlighet för tre personer att endast komma med förslag och yttranden.

En hjärtefråga

Eva-Karin Hempel är växtodlare i Vellinge och fullmäktige från LRF Skåne. Åren 1995-2010 var hon ledamot av LRFs riksförbundsstyrelse. Hon har också deltagit på många av LRF Ungdomens stämmor.

– Det har varit en hjärtefråga. Ungdomarna är framtiden, säger Eva-Karin Hempel till Land Lantbruk i samband med lunchpausen på Sånga-Säby.

”Ska ha legitimitet”

Hon har under lång tid fört fram kravet på fullmäktigeplatser åt ungdomen.

– Det är en viktig symbolfråga. Det ger representanterna rösträtt och gör dem till riktiga stämmodeltagare. Vi ska inte bjuda LRF Ungdomen med armbågen utan lyssna på dem. De ska vara blåslamporna som jagar oss gamlingar och ha samma legitimitet som vi andra på stämman.

Oklara konsekvenser

”Ingen aning”, svarar Eva-Karin Hempel spontant på frågan om vilka konsekvenser hon ser utifrån sitt yrkande.

– Nu har jag levererat min ståndpunkt. Jag har också fått besked om att det har tillsatts en utredning för att titta på saken. Det visste jag inte, säger Eva-Karin Hempel.

Relaterade artiklar

Till toppen