Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 maj 2018

”Det är viktigt att vi i branschen markerar”

Personal vid Skövde Slakteri har fått ta emot grova hot efter att en anmälan riktats mot slakteriet. Nu agerar Livsmedelsfacket och polisanmäler händelserna.

– Det är viktigt att vi markerar, säger ett av fackombuden vid slakteriet.

FOTO: Mostphotos

Efter en inspektion upprättade Livsmedelsverket en anmälan mot Skövde Slakteri, då myndighetens veterinärer ansåg att djuren behandlats illa vid slakteriet. Det rapporter tidningen Skaraborgs Allehanda.

Personalen får ta emot dödshot

Livsmedelsverket har informerat Länsstyrelsen om händelsen men anmälan har inte lett till några ytterligare åtgärder från myndigheternas sida. Reaktionerna har ändå varit oerhört kraftiga. Slakteriets personal fick motta hot om prygelstraff och avlivning och utpekas som nazister. Nu sätter slakterifacket ner foten och polisanmäler hoten.

– Det är viktigt att vi i den här branschen markerar att den här typen av händelser inte är okej, säger ett av fackombuden vid slakteriet, som vill vara anonym, till Skövde Nyheter.

Hoten har bland annat riktats mot personalen via en Facebooksida som tillhör en djurrättsorganisation. Det är framför allt privatpersoner som uttalat hoten.

Olika bilder av vad som skett

Det som föranlett händelsen är uppgifterna från Livsmedelsverkets veterinärer om att slakteripersonal ska ha slagit djuren med en så kallad drivpaddel. Men Tommy Ögren som är vd på slakteriet berättar för Skaraborgs Allehanda att personalen inte agerar så som Livsmedelsverkets veterinärer beskriver utan att det handlar om ett missförstånd.

Han beskriver att personalen skramlade med en drivpaddel framför nosen på djuren, vilket veterinären felaktigt uppfattade som att personalen slog.

– Dessutom var det två veterinärer där den dagen, de kom helt oanmälda in i stallet. De stod på ett sådant sätt att det skapade svårigheter för vår personal att driva djuren. Detta skapade en stress, inte bara hos djuren utan också hos personal, säger han till Skaraborgs Allehanda.

LÄS OCKSÅ: Borgström: ”Vi vill ha nationell grupp”LÄS OCKSÅ: Efter hoten – LRF möter justitieministernLÄS OCKSÅ: Borgström efter mötet: ”Vi kommer att följa upp våra förslag”LÄS OCKSÅ: Stor uppmärksamhet efter LRF:s larm om aktivistattackerLÄS OCKSÅ: ”Polisen blundar för attacker mot bönder”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen