Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 15 mars 2019

"Det handlar om skattebetalarnas pengar"

Det blev Stockholms stad beräkningsmodell för ersättning som vann mark- och miljödomstolens gillande.

 Eva Rosman är kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.
Eva Rosman är kommunikationsansvarig för Slussenprojektet. FOTO: Stockholm stad

Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet, konstaterar att domstolen hade att välja mellan de skilda beräkningsmodeller som parterna presenterade i målet och att det därmed inte var troligt att ersättningen skulle hamna någonstans mitt emellan.

– Jag är ingen jurist men uppenbarligen är det så att domstolen har bedömt vår modell som korrekt och rättvis. Det är ju inte domstolens uppgift att ta fram en egen beräkningsmodell, säger Eva Rosman.

Handlar om skattekronor

Hon betonar att det är skattebetalarnas pengar det handlar om och att det därför ligger i Stockholms stads intresse att varken över- eller underkompensera.

– Jag tror att detta blir en bra reglering som kommer att gynna flertalet, även många lantbrukare. Det handlar ändå inte om mer än en nivåhöjning på fyra centimeter under våren, säger Eva Rosman.

Minst tre år kvar

Parterna har till och med den 4 april på sig att begära överprövning.

– Ersättningsfrågan ligger ju tidsmässigt utanför själva regleringsprojektet men självfallet är det skönt att ha den utredd innan det hela ska slutföras.

Projektet beräknas vara avslutat antingen 2022 eller 2023.

LÄS MER: ”Känns som om lantbrukarkåren fördummas”LÄS MER: Lantbrukarna förlorade i SlussenmåletLÄS MER: ”Beräkningsmodellen bygger på otaliga observationer”

Relaterade artiklar

Till toppen