Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 november 2021

”Det skulle ha väldigt stor betydelse för svenskt vin”

Jim Nilsson har odlat vin på Tjurkö i den blekingska skärgården i omkring 10 år. I Lantbrukspodden berättar han om sin odling och om förhoppningarna om nya möjligheter för svenska vinodlare när utredningen om gårdsförsäljning av alkohol ska presenteras i början av december.

 Jim Nilsson odlar bland annat druvan Solaris i Blekinge tillsammans med sambon Gertrud Svensson.
Jim Nilsson odlar bland annat druvan Solaris i Blekinge tillsammans med sambon Gertrud Svensson. FOTO: Louise Carlsson Örning

För tredje gången utreds frågan om möjligheterna att tillåta gårdsförsäljning av alkohol i Sverige.

– Det skulle ha väldigt stor betydelse för svenskt vin. Men inte bara för vinodlingar utan också för bryggerier och de som gör fruktviner till exempel, säger Jim Nilsson, vinodlare i Blekinge tillsammans med sambon Gertrud Svensson.

I veckans avsnitt av Lantbrukspodden besöker reporter Louise Carlsson Örning deras vinodling på Tjurkö utanför Karlskrona.

– Mig veterligen finns det inget bättre klimat i södra Sverige för vinodling än här på Tjurkö. Framför allt är det solen och värmen som gör det, säger Jim Nilsson.

LÄS MER: Här finns alla avsnitt av Lantbrukspodden

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen