Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 mars 2019

Digitala nyhetstjänsten Svepet läggs ner

LRF lägger ner den digitala nyhetstjänsten Svepet, exklusiv för LRF:s medlemmar. Tjänsten har inte lyckats locka tillräckligt många användare.

Den 7 juni 2017 lanserade LRF Media Svepet, en digital tjänst där LRF-medlemmarna fick tillgång till unikt nyhetsmaterial. Tjänsten har funnits både som mejlutskick och på webben. Men den 1 april läggs tjänsten ner.

För få användare

– Vi ser ständigt över våra medlemserbjudanden, ibland får vi ta bort erbjudanden, ibland kommer det nya. Trots stora informationsinsatser har inte tillräckligt många nappat på Svepet, säger Mona Holmsten, chef för Medlem och organisation på LRF.

Upphör 1 april

Svepet har i dag 5 166 användare. När tjänsten försvinner den 1 april får användarna automatiskt Land Lantbruks dagliga nyhetsbrev i stället för Svepet.

– De som är Svepet-användare kommer vi att erbjuda det nyhetsbrev som är kopplat till vår medlemstidning Land Lantbruk. Vi tror att det blir en bra tjänst för dem, säger Mona Holmsten.

Medlemsexklusivt material

Alla LRF-medlemmar har redan i dag tillgång till medlemsexklusivt material på Land Lantbruks webb. Dessutom kan medlemmarna läsa e-tidningen och har tillgång till arkivet. Det enda som krävs är en inloggning.

Den största anledningen till att inte fler nappat på Svepet, tror Mona Holmsten, är att det finns många olika nyhetsbrev som vänder sig till den här målgruppen. Som lantbrukare väljer man bara ut några av dem.

LÄS MER: Svepet – gratis omvärldsbevakning

Relaterade artiklar

Till toppen