Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 september 2017

Djur hittades döda i ladugård

Drygt 20 djur hittades döda i en ladugård under torsdagen i Jönköpingstrakten. Ägaren misstänks för djurplågeri.

 Djuret på bilden har inget med artikeln att göra.
Djuret på bilden har inget med artikeln att göra. FOTO: Camilla Olsson

I torsdags eftermiddag upptäckte polisen drygt 20 döda djur i en ladugård i Jönköpingstrakten. Fem av djuren var i så dåligt skick att länsstyrelsen tog beslut om avlivning.

– Det var en väldigt förfärande syn med döda djur tillsammans med levande, säger länsveterinär Inger Nilsson till P4 Jönköping.

Sälja djuren

Vad som händer med djurägarens övriga djur, ett 15-tal nötkreatur är inte helt klart.

– Djurägaren har fått till i morgon förmiddag på sig att sälja dem. Om han inte lyckats kan det bli fråga om ett omhändertagande.

Både polisen och länsstyrelsen hade fått larm om att allt inte stod rätt till på gården.

– Vi fick in ett larm från en person som hade hört djur som lät märkligt, som borde kollas upp, säger polisens presstalesperson, Åsa Willsund till SVT Jönköping.

Misstänkt djurplågeri

Polisen kunde inte ta sig ända fram på grund av ett hinder i vägen, men kunde se så pass att det fanns djur inne i ladugården som inte verkade må bra, och gick in för att upptäcka de döda djuren.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt djurplågeri. Ärendet är överlämnat till Åklagarmyndigheten.

– Vi inväntar direktiv från åklagaren om det är aktuellt att spärra av igen eller om det finns någon misstänkt som vi ska förhöra, avslutar Åsa Willsund.

Enligt SR gjorde länsstyrelsen en kontroll av gården för ett drygt år sedan och vid det tillfället fanns inget att anmärka på.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen