Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 december 2018

Djurägare riskerar stå utan veterinärer

Djurägare på Öland riskerar att vara utan veterinärer på kvällar och helger. Orsaken är att det är svårt att rekrytera personal.

 Veterinärerna på Öland har svårt att rekrytera personal. Arkivbild.
Veterinärerna på Öland har svårt att rekrytera personal. Arkivbild. FOTO: Ann Lind n

Veterinärerna på Öland larmar om att man har svårt att rekrytera personal. De har därför kontaktat Jordbruksverket om att det kommer att bli svårt att upprätthålla full jourverksamhet efter nyår.

”Ytterst allvarligt”

– Läget är ytterst allvarligt och det är viktigt att vi hittar en bra lösning för de många djurägare som har sin verksamhet på Öland, säger Mikaela Johnsson, vice ordförande i LRF Sydost, till Ölandsbladet.

Möte på onsdag

På onsdag, den 12 december, har LRF anordnat ett möte med Jordbruksverket för att möta djurägare och diskutera situationen och möjliga lösningar. Även öländska veterinärer och representanter från länsstyrelsen deltar.

LÄS MER: EU:s nya antibiotikalag gynnar SverigeBristande konsumentskydd för djurägare

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen