Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 31 oktober 2018

Dömd chaufför får stöd från hela landet

En lastbilschaufför dömdes till dagsböter efter att han kört mot en grupp djurrättsaktivister som blockerade vägen under en demonstration. Nu har 57 000 kronor samlats in till stöd för chauffören.

 Totalt har över 80 000 kronor samlats in till den dömde chauffören. Arkivbild.
Totalt har över 80 000 kronor samlats in till den dömde chauffören. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

Under en demonstration mot ett slakteri i Kristianstad körde en lastbilschaufför rakt mot en grupp djurrättsaktivister som blockerade vägen. De fick kasta sig undan.

Samlat in 57 000

Tingsrätten dömde chauffören till dagsböter för vårdslöshet i trafik.

Nu har lastbilschaufförer från hela landet reagerat på händelsen, skriver Kristianstadsbladet. På mindre än en timme samlades 57 000 kronor in för att täcka böter och rättegångskostnader.

”Blir man utsatt kan det rinna över”

– Jag accepterar och förstår att han har blivit dömd. Han gör något olagligt vilket också aktivisterna gjorde. Jag försvarar inte hans agerande, men när man blir utsatt för aktivisterna gång på gång, då kan det till slut rinna över, säger Johan Kullgren, initiativtagare till insamlingen, till tidningen.

Överskottet från insamlingen ska gå till Barncancerfonden.

LÄS MER: LRF lovar att utbilda mer om militanta aktivister

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen