Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 mars 2019

Brittiska djuraktivister dödade smågrisar

Två smågrisar dödades i helgen när djurrättsaktivister genomförde en protestaktion på en gård i engelska Laughterton.

När lantbrukaren frågade aktivisterna varför de dödat grisarna fick hon svaret ”du skulle ha mördat dem ändå”.

 Militanta aktivister i norra England dödade grisar under en aktion för att ”avslöja verkligheten i grisfabriken”. (Arkivbild).
Militanta aktivister i norra England dödade grisar under en aktion för att ”avslöja verkligheten i grisfabriken”. (Arkivbild). FOTO: Istock

Organisationen Meet The Victims UK anlände med cirka 100 medlemmar till Sandilands Farm utanför Laughterton i norra England i lördags morse, skriver tidningen Farmers Guardian. Där genomförde de en protest mot gårdens grisuppfödning.

Lantbrukaren var osäker på varför de riktat in sig på just hennes gård, men upptäckte snart att aktivisterna dödat två av hennes smågrisar. När hon frågade dem varför, så svarade aktivisterna: ”du skulle ha mördat dem ändå”.

Svårt att bevisa att ett brott har begåtts

En av aktivisterna säger dock att så länge det inte finns belägg för att grisarna dog på grund av att gruppen varit inne på gården, blir det svårt att bevisa att ett brott har begåtts. Enligt Meet The Victims UK var syftet med protesten att öka öppenheten i branschen och ”avslöja verkligheten i grisfabriken”.

Ingen misstänkt gripen

Lizzie Wilson på intresseorganisationen National Pig Association sade att attacken visade på aktivisternas totala okunnighet om djurens välbefinnande och att deras självgoda beteende inte tolereras av allmänheten.

Den lokala Lincolnshire-polisen ska nu utreda om några brottsligt har skett, men än så länge har ingen misstänkt person gripits.

LÄS MER: KARTA: Så hanterar andra länder djurrättsaktivister (LRF Premium)LÄS MER: Här hittar du alla artiklar om militanta aktivister

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen