Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 juni 2019

Falköpings Mejeri ny mejeriproducent åt Kavli

Kavli har tecknat ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri för att säkra utvecklingen av sina mejeriaffärer.

 – Vi är glada och stolta över att detta avtal är på plats, säger Anders Segerström, VD för Falköpings Mejeri.
– Vi är glada och stolta över att detta avtal är på plats, säger Anders Segerström, VD för Falköpings Mejeri. FOTO: Gunilla Ander

Från och med maj nästa år ska Bärry, Tigers barnyoghurt och Bollnäsfil tillverkas av Falköpings Mejeri. Produktionen kommer att ske vid Grådö mejeri i Dalarna.

Anders Segerström, VD för Falköpings Mejeri, ser fram emot samarbetet med Kavli:

– Det tryggar avsättningen för en viss del av vår invägning under de kommande 10 åren. Kavli äger tre fina varumärken som en gång i tiden utvecklades och producerades vid Grådö mejeri. Det känns lite som att produktionen flyttar hem, säger han i ett pressmeddelande.

”Ett fruktbart samarbete”

Gerhard Bley, VD på Kavli, är mycket nöjd med att ha kommit överens med Falköpings Mejeri om ett långsiktigt produktionsavtal:

– Avtalet med Falköpings Mejeri innebär att vi skapar en stabil grund för vår mejeriaffär, samtidigt som vi får tillgång till kapacitet i produktutveckling och distribution som kommer öka takten i vår tillväxt. Vi upplever också att de grundläggande värderingarna företagen emellan är väldigt lika, vilket är en god grogrund för ett fruktbart samarbete för båda parter, säger Gerhard Bley.

LÄS MER: Falköpings Mejeri är uppe på rekordnivåer

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen