Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 maj 2019

Får dödades i vargattack utanför Linköping

Sammanlagt dog åtta får efter en vargattack norr om Ljungsbro utanför Linköping natten mot måndagen.

 Flera får har dödats i en vargattack under natten mot i måndags. Attacken skedde vid Ljungsbro utanför Linköping, rapporterar flera medier.
Flera får har dödats i en vargattack under natten mot i måndags. Attacken skedde vid Ljungsbro utanför Linköping, rapporterar flera medier. FOTO: Istock

På gården, där det finns ett 70-tal får, har man drabbats av vargattacker tidigare, en för två år sedan och en attack för tio år sedan.

Efter de tidigare attackerna har stängslen setts över och man har försökt säkra dem mot angrepp. Men det hjälpte inte natten till måndagen, då en eller två vargar gick till angrepp mot djuren.

Viltspårare har konstaterat vargbett

En grupp med ett 20-tal djur hade precis släppts ut på betet, som ligger i nära anslutning till bostadshuset. Två tackor revs till döds och sex lamm fick avlivas på plats. Länsstyrelsen har haft en besiktningsman/viltspårare på plats, som enligt SVT Östergötland har konstaterat att det rör sig om varg.

Salivprover har tagits runt betten för att se om det rör sig om det vargpar som bildat revir i området sedan tidigare. Om en till två veckor kommer resultatet.

LÄS MER: Tre får dödade av varg i SmålandLÄS MER: Stängsel med el hjälpte inte mot vargarna – 26 får döda

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen