Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 december 2017

Fårbönder risksprider inför brexit

Britterna exporterar en tredjedel av sina lamm till EU. Som en konsekvens av brexit börjar nu fårbönder att söka fler ben att stå på.

FOTO: Mostphotos

Allt fler brittiska fårbönder skaffar andra djurslag som nöt och svin till slutgödning. En strategi för riskspridning inför brexit, skriver Farmers Weekly.

”Ser över sina företag”

Flera rapporter menar att det är fårsektorn som är mest sårbar för ett hårt Brexit. Och enligt John Richards, som arbetar med branschutveckling i Wales, diversifierar sig många fårbönder nu för att sprida riskerna inför eventuella handelstariffer.

Slutgöder för riskspridning

”Det verkar som om vissa lantbrukare ser över sina företag och försöker sprida sina risker genom nya satsningar. Ett exempel på det här kan vara att antalet slaktgrisar på gårdar i Wales har ökat med åtta procent. De kompletterar sina inkomster från jordbruket genom att diversifiera till uppfödning och slutgödning av olika typer av boskap.” har han sagt till tidningen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen